Självkänsla

Privata psykologer i Göteborg

Startsida / KBT / Självkänsla

KBT-terapi för självkänsla hos psykolog i Göteborg

Självkänsla är inställningen vi har till oss själva, hur tillfreds vi är med den vi är. Att ha en god självkänsla är att ha medkänsla med sig själv och oftast känna att man är bra och värdefull. Har man låg självkänsla, eller en negativ självbild, är man ofta överdrivet kritisk mot sig själv, tar det väldigt hårt om man får kritik från andra och har svårt att värna om sina egna behov och sätta gränser när det behövs. Om självkänslan påverkas mycket av hur man presterar på olika plan, så kallad prestationsbaserad självkänsla, försöker man ofta vara duktig och söka andras gillande och prestationsångest är vanligt.

Om du söker kognitiv beteendeterapi (KBT) för låg självkänsla börjar terapin med att du och din psykolog utforskar vad det innebär för just dig att ha låg självkänsla. Vad skulle du göra om du var mer självsäker, hur skulle ditt liv då se ut och på vilka sätt begränsas du idag? Därefter får du övningar som gradvis stärker din självkänsla, det kan vara att börja uttrycka dig mer bestämt än du brukar eller att vara mer vänlig mot dig själv när du är självkritisk.

Wennerdal & Zelleroth Psykologi

Privata psykologer i Göteborg

Vi är Helga & Clara, legitimerade psykologer och författare med lång erfarenhet av KBT, parterapi och neuropsykiatrisk utredning. Få hjälp av psykolog på vår privata mottagning i centrala Göteborg. Det är också möjligt att ha web-kontakt med oss online genom videosamtal. Läs mer om oss.

Wennerdal & Zelleroth Psykologi

Lasarettsgatan 1, 411 19 Göteborg

Spårvagn/Buss: Domkyrkan & Järntorget

Tåg: Göteborg Centralstation

Bil: P-hus Kungsgaraget

Wennerdal & Zelleroth Psykologi

Privata psykologer i Göteborg

Hur blir man psykolog? I det här blogginlägget beskriver vi vad som kan ingå i psykologprogrammet på universitet. Utbildningen är dock olika upplagd på olika universitet och kan ibland förändras över tid.

Vad menar vi egentligen med acceptans? Detta svåra begrepp som vi då och då slänger oss med i vardagen men också kan bli provocerade av. Vad då acceptera? Innebär det att jag ska ge upp, kapitulera, bestämma mig för att inget längre spelar någon roll och strunta i att förändra saker? Nej, acceptans är snarare utgångspunkten för att...