Parterapi - Så går det till

Parterapi i centrala Göteborg

Startsida / Parterapi / Så går det till

Parterapi - Så går det till

Innan vi ses: Efter att ni bokat tid kommer ni att få varsitt frågeformulär som ni fyller i individuellt innan första besöket.

Första besöket: Du och din partner kommer tillsammans till psykologen vid första besöket. Bedömningsfasen inleds med att paret tillsammans med sin psykolog utforskar parets styrka och bakgrund, samt kartlägger områden som leder till konflikter och problem. Vi formulerar målen för parterapin tillsammans, många par önskar få en förbättrad kommunikation och öppenhet, att bli bättre på att förstå varandra och lösa sina konflikter på ett mer konstruktivt sätt.

Andra och tredje besöket: Var och en av er träffar psykologen individuellt varsin gång. Ni har då möjlighet att själva berätta om hur problemen i relationen upplevs ur ert eget perspektiv. Psykologen utforskar ert eget mående och bakgrundshistoria.

Fjärde besöket: Er psykolog har nu sammanställt utmaningarna för er relation och presenterar den för dig och din partner gemensamt. Psykologen kan med hjälp av era individuella besök presentera er problematik och vad som håller igång den. Vi pratar om hur ni kan jobba vidare på egen hand, eller bli hjälpta av fortsatt parterapi.

Eventuell fortsättning: En del par känner nu att de fått tillräckligt mycket hjälp för att kunna fortsätta jobba på relationen på egen hand. Andra vill fortsätta träffa sin psykolog. Fortsättningen sker utifrån era önskemål och förutsättningar.

Lyssna gärna också på när vi gästar Göteborgspodden och pratar mer om hur parterapi hos oss går till.

Web-kontakt genom videosamtal online är möjligt som komplement till besök på vår mottagning i centrala Göteborg.

Wennerdal & Zelleroth Psykologi

Parterapi i centrala Göteborg

Att ha autism och vara i en kärleksrelation kan ibland vara utmanande, både för dig som själv har autism eller för dig som lever med en partner med autism. Autism kännetecknas av svårigheter med socialt samspel, kommunikation och flexibilitet i tänkande och beteende. Det kan också innebära ett behov av rutiner och struktur för att känna sig trygg....

Är du en person som inte kan ha sex om du inte också känner dig känslomässigt nära din partner? Upplever du att din sexlust försvinner när ni bråkar om hushållssysslor eller inte har tillräckligt med tid för att prata med varandra? Eller är du istället typen som känner ett avstånd mellan er om ni inte har haft sex...

Att hitta en bra psykolog kan vara svårt. Du kanske har gått med dina tankar och besvär en längre tid utan att få hjälp. Eller så har något hänt som gör situationen mer krisartad. Många vårdcentraler har egna psykologer där du kan få hjälp. Eller så väljer du att testa någon av alla nätbaserade tjänster på distans. I...