Tips för relationen

Privata psykologer i Göteborg

Startsida / Parterapi / Tips för relationen

Relationsarbete och parutveckling

Här har vi samlat länkar till våra bästa tips för relationsarbete, parutveckling och en bättre parrelation. 

Ladda ner vår app!

Följ oss på Instagram! 

Från vår blogg:

 • Framgångspodden träffar Kärlekspsykologerna - Tillsammans pratar vi om massor av saker relaterade till relationer. Vi pratar om hur man som par överlever småbarnsåren, hur man väcker lust och sex till liv, och hur vi bäst kan kommunicera med varandra i ett förhållande.
 • Stärk er relation med Birds Relations - Nu startar vi Birds Relations! Vi, Helga och Clara, är psykologer och medgrundare till Birds Relations, en digital tjänst för att utveckla parrelationer. Läs mer på www.birdsrelations.com
 • 5 tips för en bättre relation - Här är fem tips som får relationen att hålla längre (och hjälper den igenom tuffare perioder).
 • Lyssna på mig nu - Ett vanligt tema när det gäller problem i parrelationer är bristfällig kommunikation.
 • Hur är ni olika - På vilka sätt är du och din partner olika? Och i vilka situationer skapar era olikheter irritationsmoment?
 • Det är du som har fel - Varför är det bara jag som anstränger mig för att vi ska ha det bra och allt ska fungera?
 • Varför bråkar vi på semestern? - Semester innebär inte bara härlig ledighet, för många är det också en tid då relationen sätts på prov.
 • Vems behov är viktigast? - Vems behov är viktigast? Vem har rätt och vem har fel? Hur kan jag få min partner att ge mig det jag behöver?

Tidningar och poddar vi varit med i:

 • Framgångspodden - Tillsammans pratar vi om massor av saker relaterade till relationer. Vi pratar om hur man som par överlever småbarnsåren, hur man väcker lust och sex till liv, och hur vi bäst kan kommunicera med varandra i ett förhållande.
 • Life with kids - "Så utvecklar ni er parrelation" - Tiden, lusten eller energin finns kanske inte där som förut. En deppig siffra är att 50 procent av de par som gifter sig, skiljer sig också. Men hur kan man göra för att skaka liv i en lite sömnig och oprioriterad relation?
 • Expressen - Relationscoachen: "De legitimerade psykologerna och parterapeuterna Helga Johnsson Wennerdal och Clara Zelleroth har tagit fram ett program där du och din partner vecka för vecka kan utveckla och fördjupa er kärlek och vänskap."
 • Göteborgs-Posten - "De gör en parbesiktning för att få en bättre relation"
 • Göteborgspodden - Ett samtal med Linda Larsson om hur parterapi går till. När bör man gå? Finns förbättringspotential eller är det dags att lämna?
 • Rulla vagn - Handlar bland annat om relationen under småbarnsåren, hur vanligt det är att pirret tar paus och hur man hanterar det.
 • Rulla vagn - Handlar om hur man slipper bråk trots att man är olika, och hur det är att kämpa med att få tillbaka sexlusten under småbarnsåren.
 • Life with kids - Om hur man tar hand om relationen under småbarnsåren och motverkar risken att den ständigt hamnar i sista hand.

Från vår bok:

 • Ta hand om varandra - Utdrag från vår bok "Må bra som förälder - Psykologernas strategier för småbarnsåren", Norstedts förlag.
 

Är du en person som inte kan ha sex om du inte också känner dig känslomässigt nära din partner? Upplever du att din sexlust försvinner när ni bråkar om hushållssysslor eller inte har tillräckligt med tid för att prata med varandra? Eller är du istället typen som känner ett avstånd mellan er om ni inte har haft sex...

Att hitta en bra psykolog kan vara svårt. Du kanske har gått med dina tankar och besvär en längre tid utan att få hjälp. Eller så har något hänt som gör situationen mer krisartad. Många vårdcentraler har egna psykologer där du kan få hjälp. Eller så väljer du att testa någon av alla nätbaserade tjänster på distans. I...

Lever du i enlighet med dina värderingar? Bronnie Ware är en australiensisk sjuksköterska som under många år arbetade med döende patienter. I boken "The top five regrets of the dying" beskriver hon vilka teman de allra flesta av hennes patienter berättade om, vad de önskar att de hade gjort annorlunda i livet.

Wennerdal & Zelleroth Psykologi

Privata psykologer i Göteborg

Parterapi i Göteborg, leg psykolog Clara & Helga
Parterapi i Göteborg, leg psykolog Clara & Helga

Vi är Helga & Clara, legitimerade psykologer och författare med lång erfarenhet av KBT, parterapi och neuropsykiatrisk utredning. Få hjälp av psykolog på vår privata mottagning i centrala Göteborg. Det är också möjligt att ha web-kontakt med oss online genom videosamtal. Läs mer om oss.

Wennerdal & Zelleroth Psykologi

Lasarettsgatan 1, 411 19 Göteborg

info@wzpsykologi.se