Tips för relationen

Wennerdal & Zelleroth Psykologi

Startsida / Parterapi / Tips för relationen

Parutveckling

Här har vi samlat länkar till våra bästa tips för parutveckling och en bättre parrelation. 

Från vår blogg:

 • Stärk er relation med PAX - Nu startar vi PAX parutveckling! Vi, Helga och Clara, är psykologer och medgrundare till PAX parutveckling, en digital tjänst för att utveckla parrelationer. Läs mer på paxparutveckling.se
 • 5 tips för en bättre relation - Här är fem tips som får relationen att hålla längre (och hjälper den igenom tuffare perioder).
 • Lyssna på mig nu - Ett vanligt tema när det gäller problem i parrelationer är bristfällig kommunikation.
 • Hur är ni olika - På vilka sätt är du och din partner olika? Och i vilka situationer skapar era olikheter irritationsmoment?
 • Det är du som har fel - Varför är det bara jag som anstränger mig för att vi ska ha det bra och allt ska fungera?
 • Varför bråkar vi på semestern? - Semester innebär inte bara härlig ledighet, för många är det också en tid då relationen sätts på prov.
 • Vems behov är viktigast? - Vems behov är viktigast? Vem har rätt och vem har fel? Hur kan jag få min partner att ge mig det jag behöver?

Tidningar och poddar vi varit med i:

 • Expressen - Relationscoachen: "De legitimerade psykologerna och parterapeuterna Helga Johnsson Wennerdal och Clara Zelleroth har tagit fram ett program där du och din partner vecka för vecka kan utveckla och fördjupa er kärlek och vänskap."
 • Göteborgs-Posten - "De gör en parbesiktning för att få en bättre relation"
 • Göteborgspodden - Ett samtal med Linda Larsson om hur parterapi går till. När bör man gå? Finns förbättringspotential eller är det dags att lämna?
 • Rulla vagn - Handlar bland annat om relationen under småbarnsåren, hur vanligt det är att pirret tar paus och hur man hanterar det.
 • Rulla vagn - Handlar om hur man slipper bråk trots att man är olika, och hur det är att kämpa med att få tillbaka sexlusten under småbarnsåren.
 • Life with kids - Om hur man tar hand om relationen under småbarnsåren och motverkar risken att den ständigt hamnar i sista hand.

Från vår bok:

 • Ta hand om varandra - Utdrag från vår bok "Må bra som förälder - Psykologernas strategier för småbarnsåren", Norstedts förlag.

Att hitta en bra psykolog kan vara svårt. Du kanske har gått med dina tankar och besvär en längre tid utan att få hjälp. Eller så har något hänt som gör situationen mer krisartad. Många vårdcentraler har egna psykologer där du kan få hjälp. Eller så väljer du att testa någon av alla nätbaserade tjänster på distans. I...

Hur mycket vi än vill göra rätt som föräldrar lyckas vi inte alltid vara lugna och pedagogiska. Som när treåringen får ännu ett utbrott för att storasyster tryckte på hissknappen först eller femåringen äter yoghurt i samma takt som en sengångare en morgon ni redan är sena. Du är inte ensam om att kanske tappat tålamodet helt, och efteråt ångra...

Har du också jobbat hemma under pandemin? Hemarbetets för-och nackdelar har naturligt kommit upp på agendan under senaste året. Faktum är att det, kanske något förvånande, i en nyligen genomförd studie visat sig att extroverta/utåtriktade verkar trivas bättre med hemarbete än introverta/inåtriktade.


Vi är Helga & Clara, legitimerade psykologer och författare med lång erfarenhet av KBT, parterapi och neuropsykiatrisk utredning. Få hjälp av psykolog på vår privata mottagning i centrala Göteborg. Det är också möjligt att ha web-kontakt med oss online genom videosamtal. Läs mer om oss.

Wennerdal & Zelleroth Psykologi

Kronhusgatan 11, 411 05 Göteborg

info@wzpsykologi.se