Förebyggande parterapi
Wennerdal & Zelleroth Psykologi

Startsida / Parterapi / Förebyggande parterapi

Parutveckling

Som vi redan konstaterat är det inte lätt att leva tillsammans och alla relationer kräver arbete och kompromisser för att de ska fungera över tid. Förutom att gå i parterapi när ni redan upplever relationsproblem eller är i en kris finns det hos oss möjlighet till förebyggande parterapi. Det kan handla om att ni vill förbereda er för en större förändring (till exempel planerar att skaffa barn tillsammans) eller att ni ser att ni har olikheter som framöver kan komma att slita på relationen. 

Parbesiktning är ett begrepp som det relativt nyligen börjat pratas om och som innebär en slags regelbunden service för relationen just för att undvika att problem växer sig alltför stora. Vi ses då för ett eller flera gemensamma samtal där ni får möjlighet att tillsammans reflektera över er relation. Det kan handla om att se sina egna och sin partners ömma punkter och förebygga att trigga konflikter eller kommunikationsfärdigheter som att prata så den andra vill lyssna och aktivt lyssna så att den andra vill prata. Psykologen ger feedback avseende era styrkor, olikheter, potentiella svårigheter och vad som är viktigt för er att fortsätta arbeta med i er parutveckling, antingen i en fortsatt parterapi eller på egen hand, för att känna er nöjda med relationen och komma ännu närmare varandra. 

Blogginlägg om parterapi, relationsproblem och parutveckling: Vems behov är viktigast?Ta hand om varandra5 tips för en bättre relation

Vi är Helga & Clara, legitimerade psykologer och författare med lång erfarenhet av KBT, parterapi och neuropsykiatrisk utredning. Få hjälp av psykolog på vår privata mottagning i centrala Göteborg. Det är också möjligt att ha web-kontakt med oss online genom videosamtal. Läs mer om oss.

Wennerdal & Zelleroth Psykologi

Kronhusgatan 11, Göteborg

079-326 50 20 - tel/sms