Clara & Helga

Clara Zelleroth är legitimerad psykolog med KBT-inriktning. Clara har de senaste åren arbetat inom vuxenpsykiatri och på privat psykologmottagning för vuxna. Hon har också erfarenhet av arbete som psykolog inom primärvård. Hon har särskild vidareutbildning i bland annat parterapi (IBCT), Unified protocol (transdiagnostisk KBT) och mindfulnessbaserad kognitiv terapi (MBKT).

Helga Johnsson Wennerdal är legitimerad psykolog med KBT-inriktning. Helga har de senaste åren arbetat inom vuxenpsykiatri och på privat psykologmottagning för vuxna. Hon har också erfarenhet av arbete som psykolog inom barn-och ungdomshabilitering och barn-och ungdomspsykiatri. Hon har särskild vidareutbildning i bland annat parterapi (IBCT) och Unified protocol (transdiagnostisk KBT)


Sagt av våra klienter:

"Mycket professionella och kunniga. Har fått mycket hjälp och insikter som jag inte hade fått annars. Blir verkligen lyssnad på i en trygg miljö och utmanad att fortsätta utvecklas."

"Varit hos flera terapeuter men Helga förstår och ser de områden som behöver jobbas med i vår relation. Kunnig och förberedd varje gång!"

"Engagerade, kunniga och professionella – rekommenderas varmt! Jag har fått hjälp att hantera tankar, känslor och relationer efter en otrygg bakgrund med alkoholism i familjen. Jag är både glad och tacksam över att ha lärt mig leva bättre med mitt bagage och på så vis fått mer tid och kraft över till det goda i livet."

"Min psykolog här har varit väldigt förstående och effektiv. Känner att jag fått stor hjälp med alla mina utmaningar i vardagen"


Kärlekspsykologerna

Helga & Clara är skaparna av det uppskattade kontot Kärlekspsykologerna på Instagram! Här delar de med sig av tips och råd som bygger på psykologisk forskning om fungerande relationer - och deras erfarenheter från terapirummet.

Birds Relations AB

Helga & Clara är båda medgrundare till Birds Relations AB, en ny digital tjänst för att utveckla parrelationer online. Problem i parrelationer är vanliga och de flesta par söker idag hjälp hos psykolog först när problemen är stora och har funnits en lång tid. Vi vet att ungefär en tredjedel av alla par mår dåligt i sin relation och hälften av alla par separerar. Ändå är det få av dessa som faktiskt söker terapi för sina relationsproblem. Läs mer om Birds Relations på bolagets hemsida

Må bra som förälder - Psykologernas strategier för småbarnsåren

Tillsammans är Clara & Helga författare till boken Må bra som förälder - Psykologernas strategier för småbarnsåren, Norstedts. Hur tar man hand om sig själv efter månader med otillräcklig sömn? Hur orkar man med att vara en bra förälder till en treåring som trotsar? Hur förlåter man sig själv när man inte orkar som man borde? Och vad är ens en "bra" förälder? Vi koncentrerar oss på allmängiltiga problem i vardagliga situationer där de flesta som har små barn känner igen sig.


Helga & Clara i media

TV

- SVT Morgonstudion: "Psykologernas fyra bästa tips till småbarnsföräldrar"

- TV4 Nyhetsmorgon: "Många småbarnsföräldrar är deprimerade"

Wennerdal & Zelleroth Psykologi

Privata psykologer i Göteborg

Wennerdal & Zelleroth Psykologi

Lasarettsgatan 1, 411 19 Göteborg

Spårvagn/Buss: Domkyrkan & Järntorget
Tåg: Göteborg Centralstation
Bil: P-hus Kungsgaraget och gatuparkering

Nära till bra förbindelser även från Mölndal, Partille, Kungälv, Härryda, Ale, Öckerö, etc

Instagram: Kärlekspsykologerna @karlekspsykologerna

Facebook: Birds Relations @birdsrelations

Wennerdal & Zelleroth Psykologi

Privata psykologer i Göteborg


Ensamhet i parrelationer är ett vanligt problem som många människor stöter på. Trots att man är i en relation och lever tätt tillsammans med en partner som man vet i grunden bryr sig om en kan man känna sig ensam. I det här inlägget kommer vi beskriva lite närmare vilka faktorer som kan bidra till känslan av...

Att ha autism och vara i en kärleksrelation kan ibland vara utmanande, både för dig som själv har autism eller för dig som lever med en partner med autism. Autism kännetecknas av svårigheter med socialt samspel, kommunikation och flexibilitet i tänkande och beteende. Det kan också innebära ett behov av rutiner och struktur för att känna sig trygg....

Är du en person som inte kan ha sex om du inte också känner dig känslomässigt nära din partner? Upplever du att din sexlust försvinner när ni bråkar om hushållssysslor eller inte har tillräckligt med tid för att prata med varandra? Eller är du istället typen som känner ett avstånd mellan er om ni inte har haft sex...